Home

Welkom bij de parochie van de Heilige Martinus te Groningen. Wij horen bij de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Dat is een katholieke traditie die verbindt. Dat doen we met woorden van Gods liefde door de eeuwen heen. Samen vieren we in de Sint Martinuskerk te Groningen.

Kijk maar even rond op de website, maar wil je eens ervaren wat het geloof kan betekenen voor je, breng dan eens een bezoek aan onze kerk bij onze vieringen of andere activiteiten.

Deze website is een proefversie. mocht u tips hebben, laat het ons weten!

Over ons

De Oud-Katholieke parochie van de H. Martinus is een kerk waar jong en oud samenkomt om te ontdekken hoe Gods Woord betekenis heeft in het hedendaagse leven.

Vieren

Elke 1e en 3e (en 5e) zondag komen we samen om naar Gods Woord te luisteren, geopenbaard via de Bijbel en vervuld door Jezus Christus en samen Eucharistie te vieren.

Onze vieringen zorgen voor een mooie balans tussen samen zingen, lezen, bidden en verstillen. Geen drukke concertzaal, maar een mooi klein, rustig en modern kerkgebouw.

Kom ook eens langs en ervaar Gods liefde om u heen.

Een kerk waar jong en oud samenkomt

Bij elke viering organiseren we kinderkerk. Daar horen de kinderen Gods Woord passend bij hun leeftijd. Ze leren daarover na te denken en in hun eigen leven vrucht te laten dragen. Het is tevens een basis voor catechese. Vlak voor het gebed des Heren komen de kinderen terug in de kerk.

Nieuws

Oud-Katholieke Spiritualiteit in internationaal verband

Ook dit jaar is er weer gelegenheid om in internationaal verband met elkaar van gedachten te wisselen over de oud-katholieke spiritualiteit tijdens de ‘Tage der Einkehr’. Het thema is dit jaar: “Geh in deine Kammer” (mt 6,6) – Kraft des Gebetes bei Bischof Eduard Herzog (1841-1924) Aartsbisschop Dr. Joris Vercammen (Utrecht), bisschop em. Dr. John …

Nieuwe woorden

Preek 3e zondag van de veertig dagen, jaar B, 4 maart 2018 Exodus 20, 1-17; Romeinen 7, 14-25; Johannes 2, 13-22 Zusters en broeders, ‘Met nieuwe woorden voor een oud verhaal’, zo begonnen we de viering van vandaag. Een tekst die misschien niet iedereen direct aanspreekt. Voor sommigen iets wat misschien veel te veel voor …

Kaarsje opsteken

Wilt u een kaarsje opsteken in Groningen? In de Oud-Katholieke Sint Martinuskerk te Groningen kunt u elke dag terecht om een kaarsje te branden van 10:00 – 18:00.

Een kaarsje opsteken vinden veel mensen prettig. Je kunt het doen wanneer je in het bijzonder wil denken aan iemand, of wanneer je het zelf even nodig hebt. Het is een moment van bezinning, even stil zijn op een plek die anders is dan de drukke omgeving om je heen. Een heilige plaats, waar je God kunt ervaren.

Licht in de duisternis

We geloven dat wanneer we een licht in de duisternis maken we dichter bij de ander kunnen zijn. Het denken aan de ander is heilzaam voor jezelf en voor de ander.

Maar je hoeft niet in God te geloven om een kaarsje aan te steken. Alleen al de tijd nemen om even aan de drukte van het leven te ontsnappen is heilzaam.

Contact

Voor pastorale zaken, het maken van een afspraak of meer informatie over parochie en geloof kunt u contact opnemen met:

Pastoor Victor Scheijde
Buiten de zondag werkzaam op dinsdag en vrijdag.
Op dinsdag en vrijdag kunt u tijdens kantooruren bellen voor afspraken en overige zaken naar: 06-27865967.

Bij noodgevallen kunt u ook buiten deze uren bellen. Krijgt u de voicemail, spreek dan een bericht in.

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier.

Vul alstublieft uw gegevens in en daaronder een kort bericht. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Parkeren

Van maandag tot en met zaterdag is er betaald parkeren in de wijk van 9:00 – 18:00 (donderdag tot 21:00) . U kunt parkeren aan de straat. Parkeerautomaten staan op de hoeken van de straten. Ook kunt u overdekt parkeren in Q-park Westerhaven.